Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcasts over ervaringsdeskundigheid in de gehandicaptenzorg

12 juni 2024 Redactie Klik Geen reacties

’s Heeren Loo heeft een tweedelige podcastserie op Spotify gezet, waarin ervaringsdeskundigen aan het woord komen over hun rol binnen de organisatie.

Wat is nu eigenlijk de toegevoegde waarde van ervaringsdeskundigen in de gehandicaptenzorg? Zij kunnen onder meer misvattingen de wereld uit helpen. Want mensen met een verstandelijke beperking moeten vaak dealen met allerhande stereotyperingen en misverstanden, waardoor uitsluiting en discriminatie op de loer liggen.

Michelle en Sylvester, ervaringsdeskundigen van ’s Heeren Loo regio Zuid-Nederland, vertellen daarover. Ze geven gastlessen op scholen en workshops aan bijvoorbeeld nieuwe medewerkers van de zorgorganisatie. Het verbreedt hun netwerk en ze brengen leerlingen van ROC’s een nieuwe kijk op de zorg.

Daarnaast praten ze binnen ’s Heeren Loo mee over bijvoorbeeld het personeelstekort en de aankomende vakantieperiode. Hoe kunnen die gaten worden opgevuld? En zou een ervaringsdeskundige eigenlijk een salaris moeten krijgen?

Kortom: ze geven een inkijkje in wat ze als ervaringsdeskundigen doen en daarbij doen ze ook een oproep aan anderen om zich aan te melden.  |

De afleveringen zijn te vinden op Spotify.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!