Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast over persoonsgerichte zorg bij Stichting Bont

15 september 2021 Door de redactie Geen reacties

De zorg toekomstbestendig en beter passend maken bij de veranderende zorgvraag van mensen met een beperking. Dat was het doel van het vernieuwingstraject Begeleiding à la carte. Dit project is onderdeel van het programma Volwaardig Leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met Vilans. Kenniscentrum Klik voor de verstandelijk gehandicaptenzorg volgde alle ontwikkelingen op de voet en deelt samen met Vilans in een podcastserie de nieuwste ontwikkelingen, kennisinzichten en ervaringen. In aflevering 1 schuiven we hiervoor aan bij Stichting Bont.

In deze eerste aflevering is orthopedagoog en Klik-columnist Lot de Swart te gast bij Stichting BONT, die activiteiten, werken en logeren mogelijk maakt voor jongeren met een verstandelijke beperking. Gewoon samen leuke dingen doen, dat is waar het bij stichting Bont om draait. En terwijl er op veel plekken in de zorg tekort is aan personeel, staan jonge begeleiders in de rij om bij de stichting te mogen werken.

Bont deed mee aan het project Begeleiding à la carte en in een podcast van Klik in samenwerking met Vilans vertellen de mensen van Bont wat hun kracht is. Lot gaat hierover in gesprek met Floor Brouwer (oprichtster), Robin (Begeleider), Olav (jongere) en Francis (moeder van Olav). Een gesprek over maatwerk, hokjesdenken en waarom begeleiders er in de rij staan om er te mogen werken.  |

Luister de aflevering op www.klik.org/podcast of op de verschillende podcast apps. Meer informatie? Lees meer over het project Begeleiding à la carte of mail naar contact@stichtingbont.nl en kijk op de website van Stichting BONT.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!