Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast over kracht van mensen met een verstandelijke beperking en hun familie

1 december 2021 Door de redactie Geen reacties

Professor Petri Embregts van de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking is gestart met de podcastserie Puur met Petri. Hierin praat zij met mensen met een verstandelijke beperking, maar ook met ouders over de zorg aan een kind met zo’n beperking.u

Puur met Petri telt drie afleveringen. In de eerste gaat ze het gesprek aan met oud-nieuwslezer en journalist/schrijver Gijs Wanders die een dochter (Vera) met een licht verstandelijke beperking heeft. Hij vertelt over de hobbelige weg die Vera moest bewandelen om te komen tot waar ze nu staat: zelfstandig wonend en werkend.

De tweede aflevering is met Ellis Jongerius, directeur van de LFB. Zij heeft een licht verstandelijke beperking en een autistische stoornis. In dit gesprek gaat het over de moeilijkheden die mensen met een LVB hebben bij de toetreding tot de arbeidsmarkt. Hulp en ondersteuning zijn daarbij heel belangrijk.

Actrice Marike van Weelden is de gast in de derde podcast. Zij praat met Embregts over haar zoon met een ernstige verstandelijke beperking en gedragsproblemen die in een zorginstelling woont. Marike maakte de toneelvoorstelling ‘Lastige ouders’ waarin ze haar ervaringen verwerkte.

Zelf zegt Embregts over Puur met Petri: “Met deze podcast wil ik laten zien wat er speelt in de levens van mensen met een verstandelijke beperking en hun families, maar bovenal wil ik hun kracht delen. We willen in Nederland graag komen tot een inclusieve samenleving, die openstaat voor ieder mens. Zichtbaarheid en verbinding zijn daarbij belangrijk. Ik hoop hier met mijn podcast een bijdrage aan te leveren.”

De eerste aflevering is te beluisteren via de website van de Tilburg University. Of zoek ‘Puur met Petri’ op Spotify. De tweede aflevering komt 1 december online, de derde aflevering op 8 december.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!