Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast over dilemma rond autistische zoon

15 november 2023 Redactie Klik Geen reacties

Bij het Belgische De Morgen is de podcastreeks ‘Momentopnames’ verschenen, waarin gewone mensen over een bijzonder moment in hun leven vertellen. Zij kregen een opnametoestel mee, waarmee ze dat moment zelf konden vastleggen. In de eerste aflevering komt een moeder van een zoon met autisme aan het woord.

In die aflevering, genaamd ‘Grenzeloze liefde: Kasper’, vertelt moeder Leen over de moeilijke keuze die ze tijdens de lockdown moest maken: haar zoon Kasper (17 jaar, gediagnosticeerd met kernautisme) naar haar kleine appartementje halen, of hem bij de instelling laten waar hij verblijft. Maar dan zou ze hem ook niet mogen bezoeken. Ze koos voor het eerste.

Eenmaal thuis bleek het niet makkelijk. Samen met haar dochter Sam, die enorm veel deadlines had te halen voor haar studie, probeerde ze er het beste van te maken.

Podcastmaker Jeroen Franssens bewerkte alle opnames en goot ze in podcastafleveringen van elk 20 minuten. De eerste over Kasper is nu te beluisteren via de site van De Morgen, en via Spotify en Apple Podcasts.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!