Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast over de-escalatie voor cliënten bij Bartimeus

13 oktober 2021 Door de redactie Geen reacties

Cliënten bevinden zich wel eens in situaties waarin zij zelf of anderen gespannen of boos zijn. Cliënten bij zorgorganisatie Bartiméus vroegen zich af hoe ze hiermee om konden gaan. In de podcastserie van Klik in samenwerking met Vilans over het project Begeleiding à la carte vertellen ervaringsdeskundigen en medewerkers van Bartiméus over de-escalatietraining 'Let us keep it safe' die zij hebben ontwikkeld om de omgeving voor cliënten veiliger te maken en hen leren om te gaan met emoties.

De zorg toekomstbestendig en beter passend maken bij de veranderende zorgvraag van mensen met een beperking. Dat was het doel van het vernieuwingstraject Begeleiding à la carte. Dit project is onderdeel van het programma Volwaardig Leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met Vilans. Kenniscentrum Klik voor de verstandelijk gehandicaptenzorg volgde alle ontwikkelingen op de voet en deelt samen met Vilans in een podcastserie de nieuwste ontwikkelingen, kennisinzichten en ervaringen. In aflevering 2 schuiven we hiervoor aan bij Bartiméus.


In deze tweede aflevering is orthopedagoog Lot de Swart te gast bij Bartiméus, zorgorganisatie voor mensen die slechtziend of blind zijn, en die met hun training ‘Let us keep it safe’ meedeed aan het project Begeleiding à la carte. Lot gaat in gesprek met ervaringsdeskundige Mark, projectleider Hans en begeleider dagbesteding Mirjam. Een gesprek over de de-escalatietraining die ze samen met de cliëntenraad hebben ontwikkeld, om cliënten te leren om te gaan met situaties waarin zij zelf of anderen gespannen of boos zijn.  |

Luister de aflevering op www.klik.org/podcast of op de verschillende podcast apps. Lees meer informatie op het Kennisplein Gehandicaptensector over het project Begeleiding à la carte.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!