Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast Mooie Mensen over gehandicaptenzorg

9 januari 2023 Door de redactie Geen reacties

Dichterbij is eind vorig jaar gestart met de podcastserie Mooie Mensen. Hierin vertellen medewerkers van deze zorgorganisatie over hun werk en tegen welke dilemma’s ze aanlopen. De eerste afleveringen gaan over de inzet van technologie in de gehandicaptenzorg, mensen met een ernstige meervoudige beperking en seksualiteit.

Eefke Poelen, dienstverleningscoördinator Zorg op Afstand en manager Rob van den Eijnde (beide op de foto) zijn allebei werkzaam bij Dichterbij. Bij deze zorgorganisatie kunnen cliënten gebruikmaken van de diensten van de zorgcentrale, die zorg op afstand levert. De meldingen die binnenkomen worden door centralisten beoordeeld en de data worden meegenomen in de zorg overdag.

In de eerste aflevering geven Eefke en Rob praktijkvoorbeelden van hoe de zorgcentrale werkt en hoe de data worden ingezet om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Stel dat iemand meerdere keren per nacht wakker wordt, wat betekent dat voor zijn alertheid overdag? En hoe kan de nachtrust verbeterd worden?

Ook de tweede aflevering van Mooie Mensen staat inmiddels online. Die gaat over kwaliteit van leven van mensen met een ernstig meervoudige beperking. Het thema van de derde aflevering is seksualiteit.  |

Je vindt de podcast van Dichterbij via de site, op Spotify of via Google podcast. 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!