Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast met verhalen achter de beperkingen in de gehandicaptenzorg

30 oktober 2023 Redactie Klik Geen reacties

Gerard Nass is inmiddels 50 jaar actief in de verstandelijk gehandicaptenzorg. In een nieuwe podcastserie gaat hij met begeleiders, familie, onderzoekers en mensen met een verstandelijke beperking in gesprek over wat hen raakt en denk met hen na over de toekomst.

Gerard Nass heeft in zijn loopbaan veel verschillende dingen gedaan en zowel als begeleider als opleider en bij projecten voor meer eigen regie van mensen met een verstandelijke beperking. Over de praktijk achter de mooie visies en verhalen, praat hij in zijn podcast Achter de beperking. De eerste aflevering is inmiddels te beluisteren en binnenkort komt ook de volgende online via gerardnass.nl/podcast.

In deze eerste aflevering gaat hij in gesprek met twee mensen die werken als ambulant begeleider; Lin Koster en Ömer Coban, beide werkzaam als ZZP’er. In de podcast bespreken ze dagelijkse uitdagingen in de praktijk, complexe problemen, wachtlijsten, (onder) bezetting en de noodzaak tot prioriteren. Ook vergelijken ze het leven in een instelling en dat van cliënten in een woonwijk, en de voor- en nadelen hiervan.

Luister de podcastaflevering via gerardnass.nl/podcast. Ook komt Gerard Nass graag in contact met mensen die onderwerpen willen aandragen via de Instagrampagina Achter de beperking.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!