Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast Klik: Omgaan met zzp’ers in de gehandicaptenzorg

14 december 2022 Door de redactie Geen reacties

Steeds meer begeleiders in de gehandicaptenzorg gaan werken als zzp’er. Moeten we deze beweging stopzetten en meer investeren in vaste begeleiders? Of kunnen zzp’ers ook van waarde zijn in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking? Host Lot de Swart praat hierover in de Klik podcast met Meerie Mulder en Eponine Steevensz, beiden begeleiders in loondienst en ambassadeurs voor de gehandicaptenzorg. Ook aangeschoven zijn ambassadeur Erwin Pijffers, zzp’er in de gehandicaptenzorg, en Harry van Buren, die zijn ervaringen deelt als zelfstandige met zorgbureau ZenoZorg.

In de podcast-serie van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking In de zevende aflevering hebben we over de overstap die veel begeleiders maken in de gehandicaptenzorg naar het werken als zzp’er en hoe we hiermee nu het beste om kunnen gaan. Begeleiders Meerie Mulder en Eponine Steevensz delen hun ervaring hiermee in loondienst, en de soms vervelende en angstige situaties die dit oplevert voor cliënten en collega’s in vaste dienst.

Aan de andere kant vertellen zzp’er Erwin Pijffers en Harry van Buren van Zeno zorg waarom het werken als zelfstandige ook van meerwaarde kan zijn. Voorwaarde is wel dat een zorgorganisatie weet wie ze in huis halen en dat de kwaliteit gewaarborgd wordt, zo komt duidelijk naar voren in het gesprek.

Beluister de hele aflevering:


Meer over de Klik podcast via www.klik.org/podcast of beluister deze via je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!