Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast Klik: minder escalaties door integraal werken

5 april 2023 Redactie Klik Geen reacties

Meer rust, en minder escalaties bij mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Dat is een van de voordelen die begeleider Helma Adams noemt in de Klik podcast over de omslag naar langere diensten voor begeleiders bij zorgorganisatie Frion. Helma deelt samen met roostermaker Martin Dollenkamp en Gerdijanne Leestenmaker, verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, ervaringen met het werken met een jaarrooster en 8-uursdiensten in de verstandelijk gehandicaptenzorg.

In de podcast-serie van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. In de achtste aflevering bespreken we hoe je het werken in de gehandicaptenzorg aantrekkelijker kunt maken en ook hoe je meer rust brengt voor cliënten. Dat willen ze bij Frion bereiken door iets te doen aan de korte diensten waardoor mensen vaak veel dagen moeten werken en weinig tijd hebben om op te laden.

klik podcast frion

Gerdijanne, Lot, Martin en Helma

Orthopedagoog Lot de Swart gaat hierover in gesprek met begeleider Helma Adams, roostermaker Martin Dollenkamp en Gerdijanne Leestenmaker, verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Zij vertellen hoe zorgorganisatie Frion met 8-uursdiensten en een vast jaarrooster medewerkers voor de sector wil behouden en zo ook het vak aantrekkelijker hoopt te maken voor nieuwe begeleiders.

Beluister de hele aflevering:

Meer over de Klik podcast via www.klik.org/podcast of beluister deze via je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!