Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast Klik en Vilans aflevering 4: praten over persoonsgerichte zorg

24 november 2021 Door de redactie Geen reacties

Een gesprekstool die helpt om zonder oordeel te luisteren naar ervaringen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, die betrokkenen in een dagboekje bijhouden. Daarover vertellen medewerkers van zorgorganisatie VanBoeijen en Vilans in de derde aflevering van de Klik-podcast over het project Begeleiding à la carte. Hiervoor bellen zij ook met Miranda, de moeder van Marijn, die een dagboekfragment over de zorg voor Marijn deelt over onder meer de dilemma’s bij het nagels knippen, haren wassen en het meegaan met een uitje van haar zoon.

De zorg toekomstbestendig en beter passend maken bij de veranderende zorgvraag van mensen met een beperking. Dat was het doel van het vernieuwingstraject Begeleiding à la carte. Dit project is onderdeel van het programma Volwaardig Leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met Vilans. Kenniscentrum Klik voor de verstandelijk gehandicaptenzorg volgde alle ontwikkelingen op de voet en deelt samen met Vilans in een podcastserie de nieuwste ontwikkelingen, kennisinzichten en ervaringen. De vierde aflevering is een gesprek met medewerkers van Vilans en VanBoeijen over een gesprekstool voor persoonsgerichte zorg:


In deze vierde aflevering is orthopedagoog Lot te Swart te gast bij Van Boeijen, om te praten over de gesprekstool voor persoonsgerichte zorg die is ontwikkeld bij de zorgorganisatie. Lot praat hierover met projectleiders Katinka en Leanne, tevens coach medezeggenschap en hr-adviseur en Martijn, coach van het project vanuit Vilans. |

Luister alle afleveringen op www.klik.org/podcast of op de verschillende podcast apps. Lees meer informatie op het Kennisplein Gehandicaptensector over het project Begeleiding à la carte.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!