Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast Klik en Vilans aflevering 3: ervaringsleren

27 oktober 2021 Door de redactie Geen reacties

Ervaringsleren is een andere manier van leren, niet met theorie, maar door te voelen: Hoe is het om te leven met een beperking? Hoe is het als iemand anders dingen voor je bepaalt? Daarover vertellen medewerkers van Vilans en LFB in de derde aflevering van de Klik-podcast over het project Begeleiding à la carte.

De zorg toekomstbestendig en beter passend maken bij de veranderende zorgvraag van mensen met een beperking. Dat was het doel van het vernieuwingstraject Begeleiding à la carte. Dit project is onderdeel van het programma Volwaardig Leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met Vilans. Kenniscentrum Klik voor de verstandelijk gehandicaptenzorg volgde alle ontwikkelingen op de voet en deelt samen met Vilans in een podcastserie de nieuwste ontwikkelingen, kennisinzichten en ervaringen. De derde aflevering is een gesprek met medewerkers van Vilans en LFB over ervaringsleren:


In deze aflevering geeft orthopedagoog Lot de Swart het stokje als presentator door aan adviseur Marjolein de Meijer en ervaringsdeskundige Mireille de Beer van Vilans. Zij gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen Idman en Milan van de LFB en Sandra Boer van Artpartner over de waarde van ervaringsleren. |

Luister alle afleveringen op www.klik.org/podcast of op de verschillende podcast apps. Lees meer informatie op het Kennisplein Gehandicaptensector over het project Begeleiding à la carte.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!