Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast Klik: De hulpvraag achter de geldproblemen van lvb-jongeren

26 oktober 2022 Door de redactie Geen reacties

“Het gaat erom: hoe kunnen we op een andere manier aan de vraag achter de geldvraag van jongeren met een licht verstandelijke beperking tegemoetkomen,” vraag onderzoekster Charlotte Albers in de zesde aflevering van de Klik-podcast. Want vaak gaat dat verder dan leren over weerbaarheid of nee zeggen, legt ze uit samen met begeleider Sjors van der Veen in deze aflevering.

“Geld, en waar iemand het aan uitgeeft, en waar het misgaat, kunnen we ook zien als een signaal voor wat echt belangrijk is voor iemand,” aldus Charlotte. Zij onderzocht voor het Ben Sajet Centrum hoe het komt dat veel jongeren met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen moeite hebben om goed met geld om te gaan. In de nieuwe aflevering van de Klik-podcast vertelt ze daarover:


In de podcast-serie van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Het thema van de zesde aflevering is het bespreken van geldzaken en -problemen met mensen met een (licht) verstandelijke beperking en de rol van begeleiders hierbij. Host Lot de Swart praat hierover met onderzoekster Charlotte Albers en begeleider Sjors van der Veen, en ervaringsdeskundige Abdullahi vertelt hoe hij in geldnood kwam.

Beluister de hele aflevering:

Meer over de Klik podcast via www.klik.org/podcast of beluister deze via je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.  |

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!