Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast Klik: binden van medewerkers verwaarloosd in de gehandicaptenzorg

25 juli 2023 Redactie Klik Geen reacties

Werkgevers in de (kleinschalige) gehandicaptenzorg zijn positiever over de tijd die ze steken in het luisteren naar werknemers, dan de werknemers zelf. Dat is een van de opvallende bevindingen uit onderzoek van Peyre van der Putten, waarover hij vertelt in de Klik-podcast. Orthopedagoog Lot de Swart bespreekt daarin met Peyre en zijn vriendin Sam, die werkt als begeleider, de conclusies uit het onderzoek naar werknemersbehoud in de kleinschalige gehandicaptenzorg.

 In de negende aflevering van de Klik-podcast vertelt Peyre van der Putten over zijn onderzoek naar binden van medewerkers aan je zorgorganisatie. De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat de binding van werknemers in de kleinschalige gehandicaptenzorg belangrijk is voor werkgevers, maar dat deze volgens werknemers is verwaarloosd. Hierdoor verlaten werknemers de sector.

peyre_van_der_putten_1.jpg

Peyre van der Putten

In zijn onderzoek maakt Peyre een heldere analyse aan de hand van negen pijlers waarop de binding van werknemers gebaseerd is. In de podcast legt hij uit hoe dit te vertalen is naar de mogelijkheden voor werkgevers in de gehandicaptenzorg om medewerkers te behouden.

Meer over de Klik podcast via www.klik.org/podcast of beluister deze via je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.  |

Lees meer over het onderzoek van Peyre of vraag via p.vanderputten94@gmail.com om de ‘werknemersbindingsmix’, waarover hij op 19 juli 2023 een presentatie via Teams geeft.

Beluister de hele aflevering:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!