Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast Klik: aantrekkelijke roosters in de gehandicaptenzorg

1 maart 2023 Redactie Klik Geen reacties

Meer grip op je rooster en langere diensten kunnen draaien wordt vaak als oplossing genoemd om het werken in de gehandicaptenzorg aantrekkelijker te maken. In een nieuwe aflevering van de Klik podcast hebben we het over die omslag die zorgorganisatie Frion in Zwolle maakte. Daar zijn ze sinds de zomer van 2022 begonnen met 8-uursdiensten en een vast jaarrooster. Begeleider Helma Adams, roostermaker Martin Dollenkamp en Gerdijanne Leestenmaker, verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, vertellen hoe dit in de praktijk uitpakt.

 In de podcast-serie van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. In de achtste aflevering bespreken we hoe je voor medewerkers het werken in de gehandicaptenzorg aantrekkelijker kunt maken. En dan specifiek door iets te doen aan de korte diensten waardoor mensen vaak veel dagen moeten werken en weinig tijd hebben om op te laden.

klik_podcast_frion.jpg

Gerdijanne, Lot, Martin en Helma

Orthopedagoog Lot de Swart gaat hierover in gesprek met begeleider Helma Adams, roostermaker Martin Dollenkamp en Gerdijanne Leestenmaker, verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Zij vertellen hoe zorgorganisatie Frion met 8-uursdiensten en een vast jaarrooster medewerkers voor de sector wil behouden en zo ook het vak aantrekkelijker hoopt te maken voor nieuwe begeleiders.

Beluister de hele aflevering:

Meer over de Klik podcast via www.klik.org/podcast of beluister deze via je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!