Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast: Is de integratie van mensen met een ernstige verstandelijke beperking echt mislukt?

31 augustus 2022 Door de redactie Geen reacties

Kunnen mensen met een ernstige verstandelijke beperking écht integreren in woonwijken? Hoe voorkom je dat ze vereenzamen en bevorder je hun participatie? Of zijn deze mensen toch beter af in het meer besloten karakter van een instellingsterrein? In de nieuwe aflevering van de Klik-podcast praten we hierover met onderzoekers Marijke Malsch, Nienke Dokter en Gustaaf Bos, en begeleiders Gerard Nass en Luka Doppen.

In de podcast-serie van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Host Lot de Swart praat in de vijfde aflevering met Marijke Malsch over haar boek ‘Hoe gehandicapten hun thuis verloren’. Haar stevige opiniestuk in de Volkskrant over de volgens haar mislukte integratie van ernstig gehandicapten maakte begin juni veel reacties los.


Onderzoekers Nienke Dokter en Gustaaf Bos reageren hierop en vertellen in de podcast over hun onderzoeken naar de participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Ook begeleiders Gerard Nass en Luka Doppen gaan in gesprek hierover en vertellen over de rol van begeleiders bij de integratie. Beluister de hele aflevering:


Meer over de Klik podcast via www.klik.org/podcast of beluister deze via je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!