Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast: investeren in vaste begeleiders nodig bij integratie van mensen met een verstandelijke beperking

21 september 2022 Door de redactie Geen reacties

Begeleiders die komen en gaan, dat werkt niet bij de integratie van mensen met een verstandelijke beperking. In de nieuwste aflevering van de Klik-podcast vertelt onderzoeker Gustaaf Bos over dat goede integratie begint bij het investeren in het contact met begeleiders.

“Wat je ziet in de gehandicaptenzorg, is dat het een komen en gaan is van begeleiders. Daar moet je als organisatie over nadenken hoe dat kan. Want wat primair voor iedereen geldt, is dat er mensen zijn in jouw huis met wie je het fijn hebt en met wie je dan ook misschien nog wel naar buiten durft,” legt Gustaaf Bos uit in aflevering 5 van de Klik-podcast. “Begin bij het contact met begeleiders.”


In de podcast-serie van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Het thema van de vijfde aflevering is de integratie van mensen met een ernstige verstandelijke beperking en de rol van begeleiders hierbij. Host Lot de Swart praat hierover met onderzoekers Marijke Malsch, Nienke Dokter en Gustaaf Bos, en begeleiders Gerard Nass en Luka Doppen. Aanleiding is de publicatie van het boek van Marijke Malsch ‘Hoe gehandicapten hun thuis verloren’ en haar opiniestuk in de Volkskrant over de volgens haar mislukte integratie van ernstig gehandicapten.

Beluister de hele aflevering:


Meer over de Klik podcast via www.klik.org/podcast of beluister deze via je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.  |

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!