Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast integratie: kijk naar de behoeftes van mensen met een verstandelijke beperking

28 september 2022 Door de redactie Geen reacties

“Dat gaan we niet doen, want anderen hebben last van hem,” kreeg begeleider Luka letterlijk te horen van iemand in de kerk waar een bewoner graag naar toe wilde. Luister in aflevering 5 van de Klik-podcast over integratie van mensen met een verstandelijke beperking hoe het toch lukte om deze man naar de kerk te laten gaan.

“We hebben het over een mens, niet over een gehandicapte. Hij heeft ook gewoon behoeftes, en hij wil ook gewoon naar de kerk. Hij wil ook deel uitmaken van de samenleving, net als ieder ander,” vertelt begeleider Luka Doppen in aflevering 5 van de Klik-podcast.

 

In de podcast-serie van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Het thema van de vijfde aflevering is de integratie van mensen met een ernstige verstandelijke beperking en de rol van begeleiders hierbij. Host Lot de Swart praat hierover met onderzoekers Marijke Malsch, Nienke Dokter en Gustaaf Bos, en begeleiders Gerard Nass en Luka Doppen. Aanleiding is de publicatie van het boek van Marijke Malsch ‘Hoe gehandicapten hun thuis verloren’ en haar opiniestuk in de Volkskrant over de volgens haar mislukte integratie van ernstig gehandicapten.

Beluister de hele aflevering:


Meer over de Klik podcast via www.klik.org/podcast of beluister deze via je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.  |

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!