Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast geldzorgen: praten over geld met mensen met een verstandelijke beperking

12 oktober 2022 Door de redactie Geen reacties

Veel jongeren met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen hebben moeite om goed met geld om te gaan. Het geld dat ze hebben, geven ze in de ogen van hun begeleiders vaak onverstandig uit. Waar komt dat gedrag vandaan en hoe kunnen begeleiders hen daarbij het beste ondersteunen, helemaal nu alles duurder is geworden? Het Ben Sajet Centrum deed hier onderzoek naar. Host Lot de Swart praat in een nieuwe aflevering van de Klik-podcast met onderzoekster Charlotte Albers, begeleider Sjors van der Veen en ervaringsdeskundige Abdullahi.

In de podcast-serie van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Het thema van de zesde aflevering is het bespreken van geldzaken en -problemen met mensen met een (licht) verstandelijke beperking en de rol van begeleiders hierbij. Host Lot de Swart praat hierover met onderzoekster Charlotte Albers en begeleider Sjors van der Veen. Ook vertelt ervaringsdeskundige Abdullahi hoe hij in geldnood kwam. Aanleiding is de publicatie De eigenwaarde van geld van het Ben Sajet centrum waarover Klik eerder schreef.

Beluister de hele aflevering:

Meer over de Klik podcast via www.klik.org/podcast of beluister deze via je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!