Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast cliënt en gedragsdeskundige over leven met autisme

10 april 2019 Door de redactie Geen reacties

Ervaringsdeskundige Thijs Fleer en gedragsdeskundige Odette Hageman van de Twentse Zorgcentra hebben podcasts gemaakt over autisme. Deze ‘Aut of the Podcast’ is online te beluisteren en bedoeld om misverstanden over autisme de wereld uit te helpen.

Thijs Fleer is geboren in Losser met een enorm grote liefde voor muziek. Door die liefde voor muziek is hij ook van de radio gaan houden. Wekelijks is hij te horen op LoHo, de radiozender van de LosserHof, een locatie van de Twentse Zorgcentra waar hij woont.

Buiten zijn aangeboren liefde voor muziek en radio zat autisme en ADHD ook naar zijn eigen zeggen in zijn ‘geboorte-pakket’. Thijs: “Als je de spreekwoordelijke stempel autisme krijgt moet je het daar eigenlijk ook mee doen. Ik nam hier geen genoegen mee en ben op zoek gegaan naar een manier om er achter te komen wat dat nu eigenlijk is, autisme, en wat maakt dat ik hier last van heb?”

Gesprekken met zijn orthopedagoog, Odette Hageman, leidden er toe dat het idee werd opgevat om een podcast te maken, waarmee Thijs niet alleen zichzelf helpt, maar ook andere mensen die zelf autisme hebben of iemand kennen met autisme.

Sinds vorige week zijn de podcasts van Thijs en Odette te beluisteren op http://podcast.ditisthijs.com (of via Soundcloud). Het is de bedoeling dat er elke maand een nieuwe podcast komt.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!