Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast: begeleider belangrijk bij integratie bij mensen met een ernstige verstandelijke beperking

14 september 2022 Door de redactie Geen reacties

Begeleiders moeten niet alleen beter toegerust worden om de integratie van mensen met een ernstige meervoudige beperking mogelijk te maken, maar ook anders gaan denken. In de nieuwste aflevering van de Klik-podcast vertelt Nienke Dokter over de conclusies uit haar onderzoek daarnaar.

“Als je van een instellingsterrein komt, dan waren dingen ook wel heel vanzelfsprekend,” legt Nienke Dokter uit in aflevering 5 van de Klik-podcast. En als het zwembad, het cafe niet meer op het terrein is, “dan moet je echt anders gaan denken. Dat heeft tijd nodig en moet je met elkaar bewust van zijn dat die stap gemaakt moet worden.”


In de podcast-serie van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Het thema van de vijfde aflevering is de integratie van mensen met een ernstige verstandelijke beperking en de rol van begeleiders hierbij. Host Lot de Swart praat hierover met onderzoekers Marijke Malsch, Nienke Dokter en Gustaaf Bos, en begeleiders Gerard Nass en Luka Doppen. Aanleiding is de publicatie van het boek van Marijke Malsch ‘Hoe gehandicapten hun thuis verloren’ en haar opiniestuk in de Volkskrant over de volgens haar mislukte integratie van ernstig gehandicapten.

Beluister de hele aflevering:


Meer over de Klik podcast via www.klik.org/podcast of beluister deze via je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!