Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Podcast: begeleiden van integratie bij mensen met een ernstige verstandelijke beperking

7 september 2022 Door de redactie Geen reacties

Welke rol heb je als begeleider bij de integratie van mensen met een ernstige meervoudige beperking? Het draait vooral om het inleven in de persoon en de wereld naar hen vertalen, is te horen in de nieuwste aflevering van de Klik-podcast.

“Zie het als het leren van een andere taal,” legt begeleider Luka Doppen uit in aflevering 5 van de Klik-podcast. “Als ik jou morgen vraag morgen Spaans te spreken, dan lukt dat waarschijnlijk niet.”

 

In de podcast-serie van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Het thema van de vijfde aflevering is de integratie van mensen met een ernstige verstandelijke beperking en de rol van begeleiders hierbij. Host Lot de Swart praat hierover met onderzoekers Marijke Malsch, Nienke Dokter en Gustaaf Bos, en begeleiders Gerard Nass en Luka Doppen. Aanleiding is de publicatie van het boek van Marijke Malsch ‘Hoe gehandicapten hun thuis verloren’ en haar opiniestuk in de Volkskrant over de volgens haar mislukte integratie van ernstig gehandicapten.

Beluister de hele aflevering:

 

Meer over de Klik podcast via www.klik.org/podcast of beluister deze via je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.  |

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!