Pluryn onderzoekt of Google Glass de zelfredzaamheid van mensen met een beperking kan vergroten. Een onlangs gehouden brainstormsessie met cliënten en medewerkers leverde een stroom aan ideeën op. Aan een eerste toepassing wordt gewerkt. De inspiratiesessie leidde tot een aantal heel praktische ideeën voor het gebruik van Google Glass.
Met name in de notificatiefunctie zagen de aanwezigen een groot voordeel. Het is reden voor Pluryn om een project te starten, waarbij het online burgerplatform Quli wordt gekoppeld aan de Glass. In Quli kunnen gebruikers taken aanmaken. Het plan is deze taken als notificaties zichtbaar te maken via de Glass.
Emoties meten
De bril kan ook gekoppeld worden aan de emotiemeter van Quli, waarin gebruikers kunnen aangeven hoe zij zich voelen. Hun begeleider krijgt hiervan een notificatie en kan met de cliënt in contact treden als dat nodig is. Verder is het streven om in Google Glass een noodoproep mogelijk te maken voor cliënten die in een benarde situatie terecht zijn gekomen.
De brainstormsessie vond plaats op initiatief van het Living Lab van Pluryn. Het Living Lab is een verzamelplaats voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van eHealth bij de zorgorganisatie. Het Living Lab onderzoekt de mogelijkheden voor de toepassing van Google Glass in de gehandicaptenzorg. Deelnemers aan de sessie de konden de digitale bril uitproberen.