Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Pluryn onderzoekt met jongeren met een beperking hoe zij begeleid willen worden

25 mei 2016 Door de redactie Geen reacties

Op een locatie van zorgorganisatie Pluryn waar jongeren met een beperking begeleid wonen, blijven de resultaten achter. Er is onvoldoende vooruitgang bij de jongeren. Welke verandering is nodig? Om antwoord te krijgen besluiten medewerkers de jongeren en hun ouders te betrekken bij een onderzoek hiernaar. De resultaten zijn vastgelegd in een boekje bij een In voor zorg-traject.

Het team van Pluryn vroeg zich af of de huidige behandelmethodiek nog wel passend was voor de huidige doelgroep, 18 jaar en ouder. En of de opbouw van expertise en vaardigheden van het team voldoende zijn. Loopt de leeftijdsopbouw van de zittende jongeren niet teveel uiteen? Hoe kunnen ze een proactieve houding van de jongeren stimuleren om zelf te werken aan behandeldoelen?

Bij het zoeken naar antwoorden interviewden ze ouders en jongeren om inzicht te krijgen in ervaringen, wensen en behoeften. Ook hun persoonlijke toekomstdroom werd gedeeld. De interviews zijn uitgebreid en overzichtelijk weergegeven in het boekje Innovatie Begeleid Wonen Pluryn.

De verhalen zijn vervolgens ook besproken in een workshop met onder andere de groepsleiders, ouders en behandelaars. Daarbij hebben ze geschreven wat ze als kansen zien voor verbetering in de visie, relatie en het contact tussen medewerker en jongere, participatie en teamontwikkeling.  |

Download het boekje Innovatie begeleid wonen Pluryn op de website van In voor zorg, waar je ook meer leest over het In voor zorg-traject van Pluryn.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!