Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Pluryn beloont nieuwe medewerkers met eenmalige toeslag

24 april 2024 Redactie Klik Geen reacties

Gehandicaptenzorgorganisatie Pluryn gaat nieuwe begeleiders belonen met een eenmalige bruto arbeidsmarkttoeslag van 500 of 1.000 euro. Begeleiders die er al in dienst zijn, kunnen hiervan ook profiteren als zij hun contract uitbreiden met minimaal 2 uur per week.

Pluryn heeft naar eigen zeggen zo’n 400 vacatures op een personeelbestand van 6500 medewerkers. De organisatie werkt al langere tijd met meer zzp’ers dan zij wenselijk acht. Dit leidt tot stijgende kosten, die ze liever in eigen personeel investeert. Dat zorgt voor stabielere teams, meer ervaring op de groepen en meer bekende gezichten voor cliënten. Vandaar de actie: Aan de bak met 1.000 euro extra op zak.

Hoe werkt het? Nieuwe medewerkers (begeleiders en pedagogisch medewerkers) krijgen een toeslag van 1.000 euro bruto als ze 28 uur of meer per week gaan werken bij Pluryn. Gaan ze tussen de 16 en 28 uur werken, dan is de toeslag 500 euro.

Vorig jaar is al een soortgelijke actie gedaan voor medewerkers die al in dienst waren bij Pluryn. Er gingen toen 400 medewerkers voor contractuitbreiding. Als zij die uren na een jaar in stand houden, ontvangen ze de toelage weer.  |

Lees meer over de voorwaarden op de actiepagina van Pluryn. Het aanbod geldt tot 12 juli 2024.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!