Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Plan voor belevenispark voor mensen met beperking stopgezet

9 maart 2016 Door de redactie Geen reacties

Het bestuur van Daelzicht in Heel heeft besloten af te zien van de plannen voor een belevenispark op en rond het terrein van de zorgorganisatie. Het park voor mensen met een verstandelijke beperking en ouderen met dementie stuitte op kritiek van omwonenden en gaf teveel onrust in de organisatie.

De Raad van Bestuur van Daelzicht zet de plannen voor een belevenispark in Heel stop om daarmee “de rust in de omgeving en de organisatie terug te brengen,” zo is te lezen op de website.

De Provincie Limburg, de gemeente Maasgouw en Daelzicht gaven in 2012 opdracht voor een haalbaarheidsstudie naar het belevenispark voor mensen met een verstandelijke beperking en ouderen met dementie. In het park konden cliënten ‘held van de dag’ zijn en zich ontspannen met 'beleveniselementen'. Het zou komen in een bestaand 25 hectare natuurgebied, dat zoveel als mogelijk in tact moest blijven.

Kritiek
Hoewel de studie uitwees dat er geen onoverkomenlijke bezwaren waren, uitten omwonenden kritiek op de mogelijke vervuiling, geluids- en parkeeroverlast. Het plan werd vervolgens aangepast en kleinschaliger gemaakt, maar “dat leidde niet tot volledige acceptatie in de omgeving en daardoor niet tot de rust in de organisatie die nodig is om alle andere noodzakelijke veranderingen in de zorg door te kunnen voeren,” aldus de Raad van Bestuur, die nu met het besluit om af te zien van de plannen rust wil creëren.

Lees ook:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!