Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Placemat over de cliëntenvertrouwenspersoon

30 september 2020 Door de redactie Geen reacties

Adviespunt Zorgbelang heeft 2 placemats ontwikkeld met daarop informatie over de cliëntenvertrouwenspersoon. Er is een versie voor mensen met een verstandelijke beperking, en een versie voor mensen met een psychogeriatrische aandoening beschikbaar.

Cliëntenvertrouwenspersonen gaan tijdens de week van de Wet zorg en dwang die tot en met 3 oktober plaatsvindt, met behulp van de placemats in gesprek met cliënten over de wet. Ook zijn de placemats gratis te downloaden via de website van de rijksoverheid.

Wanneer cliënten met een verstandelijke beperking vragen of klachten over onvrijwillige zorg hebben, kunnen ze terecht bij de cliëntenvertrouwenspersoon. Deze is onafhankelijk en werkt niet voor een zorginstelling. De vertrouwenspersoon is er ook voor de vertegenwoordiger van een cliënt.

De placemats zijn in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ontwikkeld door Adviespunt Zorgbelang in samenwerking met professionals van Het LSR, Quasir, Zorgstem en de Landelijke Faciliteit CVP.  |

Lees ook: Brochure over de cliëntenvertrouwenspersoon voor mensen met een verstandelijke beperking

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!