Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Pilot op komst met beroepsregistratie begeleiders gehandicaptenzorg

24 mei 2023 Redactie Klik Geen reacties

De BPSW (Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk) gaat de komende jaren met 500 begeleiders in de gehandicaptenzorg onderzoeken wat beroepsregistratie betekent voor de professionalisering van dit beroep. De pilot start 1 oktober en je kunt je nu gratis aanmelden voor deelname en scholing.

Bij andere beroepen in de zorg, waaronder verpleegkundigen, artsen en gedragsdeskundigen is die registratie al gemeengoed. Zij volgen van tijd tot tijd trainingen en bezoeken congressen, waarmee ze werken aan hun professionele ontwikkeling, hun netwerk uitbreiden en van elkaar leren.

Dat zou voor begeleiders toch ook een mooie ontwikkeling zijn, zo vindt de BPSW. Daarom is er nu een register in de maak, waar vanaf 1 oktober mee gewerkt kan worden.

Gratis scholing
Wil je deelnemen aan deze pilot? Dat kan gratis dankzij een bijdrage van het ministerie van VWS. Je betaalt dan niets voor je inschrijving en je kunt ook scholing en training gratis volgen. Op de website van de BPSW komt een overzicht beschikbaar van de scholingsmogelijkheden. Je bepaalt zelf welke training je volgt.

In aanmerking komen begeleiders met een opleiding op hbo- of mbo-niveau 4. Ook begeleiders met een andere opleiding die meer dan 5 jaar werkervaring hebben kunnen zich aanmelden. 

Er is plek voor 500 begeleiders, aanmelden kan door een mail te sturen naar beroepsregistratiebegeleidersgehandicaptenzorg@bpsw.nl onder vermelding van ‘Pilot beroepsregistratie begeleiders’. Extra informatie over deze pilot is te vinden in een speciale flyer.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!