Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Pillentijd: medicijnen door de chocola

8 december 2016 Door de redactie Geen reacties

Cliënten kunnen er geweldig op vooruit gaan als onnodige medicatie wordt afgebouwd. Maar in sommige gevallen zijn medicijnen nu eenmaal hard nodig. Daarover kreeg Klik een anekdote van een begeleider. Lees haar verhaal of stuur zelf iets in en kom in de Klik.

Pillentijd

“We zijn een dagje op stap. De koffie hebben we al op, waar zullen we eten? Gezellig picknicken in het park. Willy vindt het maar niets, brood uit het vuistje. Hij besluit niet te eten. Maar ja, hoe krijgt hij dan zijn medicatie binnen? Die verstoppen we normaal in zijn brood. Pillen zo in zijn mond stoppen, werkt bij hem namelijk niet. Willy neemt ze alleen als hij ze niet ziet en voelt.

Dan schiet ons iets te binnen. Chocolade, Willy is gek op chocolade! Snel kopen we een Mars, breken die in stukken, en stoppen zijn pillen in de karamellaag. Als we vragen of hij soms een mars wil eten, doet Willy gretig zijn mond open als hij de reep ziet. En kauwt vervolgens heerlijk op de stukken chocolade. Gelukkig, de pillen zijn binnen, dat scheelt weer epileptische aanvallen tijdens ons uitje.”  | Helèn Versteegen

Zelf iets bijzonders meegemaakt met een cliënt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!