Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Philippe Geubels bespreekt taboes met humor

24 januari 2018 Door de redactie Geen reacties

Nieuw bij de Vlaamse televisiezender Een: Taboe. Een negendelige serie waarin cabaretier Philippe Geubels wil lachen met mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen. Zoals mensen met een beperking. Of met obesitas. Of met een ongeneeslijke ziekte. De eerste aflevering was 21 januari te zien en ging over mensen met een beperking.

Het format is simpel. Wekelijks ontvangt Philippe Geubels vier gasten die een aantal dagen verblijven in zijn vakantiehuis in Westouter. Zo leren ze elkaar kennen. Daarover zegt Philippe in een interview met Een zelf: “Het is net zoals vroeger op kamp gaan: samen eten, samen slapen. Je hebt heel snel een band met elkaar.”

Ook geeft hij aan dat de serie beslist geen uitlach-tv is, en ook niet bedoeld is om medelijden te wekken. “Iedereen die meedoet heeft alleen maar gewonnen met het programma. De deelnemers krijgen een mooi portret over zichzelf en de kijkers krijgen op een heel laagdrempelige manier informatie over de problematiek aangeboden. Ik denk dat als je écht met open geest naar de volledige aflevering kijkt, je begrijpt wat ik bedoel.”

In de eerste aflevering sprak Philippe met Thibaut, Ken, Manon en Hendrik over leven met een beperking. Humor maakt alles draaglijk, zo bleek. Deze aflevering is terug te kijken via de website van één.

Ook de komende acht zondagen is Taboe nog te zien op één, om 20.30 uur.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!