Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Petitie voor doorleren van mensen met verstandelijke beperking

16 januari 2018 Door de redactie Geen reacties

Vijf studenten van de Hogeschool van Amsterdam zijn een petitie gestart om een leven lang leren ook voor mensen met een verstandelijke beperking mogelijk te maken. Want die moeten nu op hun twintigste stoppen met school. Waarom eigenlijk? Als iedereen meetelt, zou ook iedereen moeten kunnen blijven leren.

De studenten hebben zich verenigd in Unlimited en maken verschillende video's over de petitie en leerkansen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Nederland heeft het VN-verdrag Handicap in juli 2016 weliswaar ondertekend, maar schendt volgens Unlimited verschillende rechten van de mens doordat mensen met een verstandelijke beperking niet hun leven lang kunnen leren als ze dat zouden willen.


Onderwijs voor iedereen
In hun petitie geven de studenten aan dat onderwijs voor iedereen moet zijn. Hun verzoek:
• dat jongeren met een verstandelijke beperking niet verplicht op hun twintigste verjaardag moeten stoppen met school.
• een passende onderwijsinstelling voor mensen met een verstandelijke beperking zoals er ook een mbo, hbo en universiteit zijn.
• iedereen in Nederland moet de kans krijgen om te studeren.

Om op de agenda van de Tweede Kamer te komen, zijn 40.000 handtekeningen nodig. Momenteel zijn het er dik 1800. Via de website van Unlimited kun je de petitie te ondertekenen.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!