Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Petitie voor betere gehandicaptenzorg online

9 juli 2019 Door de redactie Geen reacties

“Wij willen gezien worden, zodat we ons werk kunnen doen.” Dat is de boodschap van de ondernemingsraden van Daelzicht en Dichterbij, twee organisaties in de gehandicaptenzorg. Om samen sterker te staan, roepen zij alle betrokkenen in de gehandicaptenzorg op de petitie te tekenen die zij hiervoor gestart zijn. Deze is nu online in te vullen op wijwillengezienworden.nl.

Een goed, menswaardig leven voor mensen met een beperking; daar werken ruim 170.000 zorgprofessionals elke dag aan. Maar de sector staat volgens de initiatiefnemers van de petitie onder druk, vanwege:

  • een groot personeelstekort,
  • hoge werkdruk en ziekteverzuim,
  • steeds complexere zorgvragen,
  • groeiende administratieve lasten en
  • het ontbreken van een goede cao.


“We hebben veel te weinig tijd voor de kern van ons werk: goede zorg en ondersteuning bieden aan onze cliënten. Met de aandacht en expertise die daarvoor nodig is. Als we nú niets doen, komt de kwaliteit van onze zorg in gevaar,” aldus de Limburgse zorgprofessionals, die hiervoor een manifest hebben opgesteld en de petitie zijn gestart.

Ze willen zoveel mogelijk steunbetuigingen voor hun actie verzamelen, om daarmee het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de beroepsvereniging, zorgorganisaties, zorgverzekeraars, Inspectie voor de Gezondheidszorg en vakbonden aan te sporen om zo snel mogelijk in gesprek te gaan en tot structurele oplossingen te komen.

De petitie is vanaf nu te ondertekenen op www.wijwillengezienworden.nl. Daar is ook de hele tekst van het manifest te lezen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!