Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Pensioenfonds Zorg en Welzijn verhoogt pensioenen op 1 oktober

6 juli 2022 Door de redactie Geen reacties

De pensioenen van alle deelnemers aan het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) gaan op 1 oktober dit jaar met 2,7 procent omhoog. Deelnemers die al gepensioneerd zijn profiteren het meest van deze maatregel, zij zien hun inkomsten toenemen.

Volgens het fonds gaat het om ‘een kleine verhoging’, zeker als je die afzet tegen de totale achterstand die deelnemers hebben opgelopen door uitblijven van indexering in de laatste jaren. Maar in een tijd met almaar stijgende prijzen op veel gebieden is het toch prettig voor gepensioneerde deelnemers van het PFZW. Bij de andere deelnemers worden de opgebouwde pensioenafspraken verhoogd.  

Pensioenfondsen mogen de pensioenen alleen verhogen als hun beleidsdekkingsgraad hoger is dan 105 procent. Bij PFZW was die dekkingsgraad op 31 mei van dit jaar 105,2 procent.

Overigens betekent de verhoging per 1 oktober niet dat het ook volgend jaar gaat gebeuren. Want door verhoging verslechtert de financiële situatie van het fonds. Het bestuur maakt in het najaar bekend of volgend jaar opnieuw maximaal verhoogd kan worden, maar waarschijnlijk is daarvoor de financiële situatie op dat moment niet voldoende.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!