Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Pameijers Buurtcirkel bestaat tien jaar

30 januari 2024 Redactie Klik Geen reacties

Zorgorganisatie Pameijer viert het tienjarig bestaan van de Buurtcirkel, een initiatief waardoor deelnemers met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking minder ondersteuning vanuit de zorg nodig hebben dankzij een netwerk van vrienden en buurtgenoten.

De allereerste Buurtcirkel werd door Pameijer opgestart in Oud-Beijerland, samen met de vrijwilligers Tarita en Frans. Tarita heeft een Indonesische achtergrond waarin het heel normaal is dat de deur voor iedereen openstaat, vertelt ze op de website van Pameijer. En nog altijd zijn ze heel actief in de Buurtcirkel. Geen wonder dat de organisatie besloot om het tienjarig jubileum daar te vieren waar het begon.

De pilot in Oud-Beijerland zou drie jaar duren, maar al snel breidde het uit over de Hoeksche Waard. En inmiddels zijn er steeds meer Buurtcirkels in heel Nederland actief. Mensen met een ondersteuningsvraag kunnen zich ervoor aanmelden. Zij krijgen hulp bij diverse zaken van aangesloten vrijwilligers en kunnen zelf ook hun talenten en vaardigheden inzetten om anderen in de Buurtcirkel te helpen. Zo wordt er samen gekookt, gaat een vrijwilliger mee bij een bezoekje aan de tandarts en helpt een ander weer bij een ingewikkelde brief.  |

Meer informatie over de Buurtcirkel vind je op buurtcirkel.nl.  Klik sprak in 2015 over het initiatief met meerdere deelnemers aan een Buurtcirkel van Pameijer in Papendrecht.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!