Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Pameijer brengt kookboek uit met topchefs

6 oktober 2011 Door de redactie Geen reacties

Zorginstelling Pameijer brengt ter ere van het 85-jarig bestaan een kookboek uit waaraan zowel cliënten met een verstandelijke beperking en psychische problemen als Rotterdamse topchefs meewerken.

Cliënten met een verstandelijke beperking en psychische problematiek konden hun favoriete recepten insturen. Een aantal van hen heeft, samen met de Rotterdamse topchefs, deze gerechten bereid.

Gezond eten
"We vinden eten belangrijk en er mag in onze voorzieningen, waaronder de woonvormen, best meer aandacht komen voor gezond eten. Dit wilden we niet op een belerende manier doen, maar door er met z'n allen iets leuks van de maken", vertelt Joke Ellenkamp, directeur van Pameijer, in Metro.

Met foto's en tekeningen zijn de ingrediënten en de bereidingswijze verduidelijkt voor cliënten met een beperking. De gerechten kosten niet meer dan 4,50 euro.

Dubbele leersituatie
Acht Rotterdamse topkoks waren bereid om mee te werken aan het kookboek, waaronder driesterrenchef Cees Helder en Jim de Jong van restaurant De Jonge De Jong. De Jong heeft gekookt in een huis met Marokkaanse mannen.

Hij vertelt dat het soms best lastig was om met specerijen te koken die hij niet kent en om volgens een eeuwenoude traditie te koken. "Ik vond het een eer om mee te doen", aldus De Jong. De kok heeft op zijn beurt tips gegeven om het gerecht gezonder te maken.

Het kookboek is vanaf half december verkrijgbaar via de website van Pameijer.

Bron: Metro/Food Hospitality

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!