Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Overval op bijzondere buurtsuper

15 juni 2015 Door de redactie Geen reacties

De bijzondere buurtsuper 'Onze Winkel' die nog geen jaar geleden in Veenendaal is geopend, is vorige week dinsdagmiddag overvallen. In de wijkwinkel werken mensen met een verstandelijke beperking, maar die waren tijdens de overval niet in de winkel aanwezig.Bron foto: AS Media via RTV Utrecht
Rond 16.00 uur was een vrijwillige medewerker in de winkel aan het werk toen hij iemand binnen hoorde komen. De onbekende man, met zijn gezicht bedekt, bedreigde de medewerker en wilde geld. De medewerker voldeed aan deze eis. De dader is daarna de winkel uitgevlucht.

Direct na de overval werd groot alarm geslagen. De politie schakelde daarbij ook Burgernet in. Op het moment van de overval waren veel mensen in het winkelcentrum. Een getuige probeerde de dader nog op de fiets te achtervolgen, maar kreeg de jongen niet te pakken. De dader is tot op heden nog niet gevonden.

Medewerkers van zorgorganisatie Zideris die cliënten begeleiden bij hun werk in de winkel, zijn in gesprek geweest met hun cliënten. Iedereen was geschrokken, maar is ook weer gewoon aan het werk gegaan. Voor sommige cliënten was het fijn om extra begeleiding bij de kassawerkzaamheden te hebben, zij krijgen daar ondersteuning van Zideris bij.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!