Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Overname door ’s Heeren Loo beste optie voor De Noorderbrug

11 september 2019 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisaties De Noorderbrug en ’s Heeren Loo voeren verkennende gesprekken over een vergaande samenwerking. De Noorderbrug ziet een overname door ’s Heeren Loo als de beste optie voor de toekomst.

De Noorderbrug is gespecialiseerd in de behandeling van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en mensen met doofheid. Vorig jaar kampte de organisatie, met hoofdkantoor in Groningen, nog met een financieel tekort, nu schrijft ze weer zwarte cijfers. Maar omdat de instelling financieel te klein en te kwetsbaar is geworden, ziet het interim-bestuur een overname door een grote zorgpartner als beste oplossing.

Sinds mei is gezocht naar een geschikte kandidaat en daarbij is de keuze op ’s Heeren Loo gevallen.

Grotere schaal
Voor beide zou de overname gunstig kunnen zijn. De Noorderbrug profiteert van de schaalgrootte van ’s Heeren Loo, die een groot expertisecentrum heeft en haar regio’s goede ondersteuning op het gebied van kwaliteit, veiligheid, vastgoed en HR. En ’s Heeren Loo kan haar positie in Noordoost-Nederland versterken en profiteren van de expertise die De Noorderbrug heeft op zorg voor cliënten met niet-aangeboren hersenletsel.

De verkennende gesprekken vinden vooral achter de schermen plaats. Rond december wordt bekend of de overname doorgaat. Daarna moeten ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit nog hun fiat geven.

’s Heeren Loo schoot eerder al de kleine noodlijdende Zeeuwse zorgaanbieder Arduin te hulp. Op 20 mei van dit jaar werd de fusie een feit. Sindsdien is Arduin de Zeeuwse regio van ’s Heeren Loo.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!