Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Outsider Art krijgt podium in Amsterdam

23 maart 2016 Door de redactie Geen reacties

Op 16 maart 2016 is door koningin Maxima het nieuwe Outsider Art Museum in de Hermitage in Amsterdam geopend. In het museum zijn toonaangevende kunstwerken van nationale en internationale outsider-kunstenaars te zien, waaronder het werk van Derk Wessels die vorig jaar de Special Award 2015 kreeg, de prijs voor kunstenaars met een beperking.

Outsider Art wordt gemaakt door mensen die niet zijn opgeleid aan de kunstacademie. Het museum is een bijzondere samenwerking tussen museum Het Dolhuys in Haarlem, zorgorganisatie Cordaan en Hermitage Amsterdam.

Het Outsider Art Museum in de Hermitage Amsterdam is op woensdag 16 maart geopend door koningin Máxima. Het is voor publiek open sinds 17 maart.


Daarnaast krijgen outsider art kunstenaars ook een podium in de hoofdstad met een nieuwe Special Award 2015 expositie, die onder meer van 18 mei tot en met 12 juni 2016 in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam te zien is. Tijdens de tentoonstellingen organiseert Special Arts verschillende presentaties en masterclasses.  |

Lees meer over

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!