Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Outdoorweek voor mensen met doofblindheid

23 maart 2022 Tjitske Gijzen Geen reacties

Eindelijk kan het doorgaan: de eerste Nederlandse outdoorweek voor mensen met een verstandelijke beperking die ook een beperking hebben in horen en zien. De vakantieweek is gepland van 13 tot en met 17 juni en vindt plaats op scoutinglandgoed Zeewolde. Inschrijven is nu mogelijk en kan tot begin mei.

De nationale outdoorweek wordt georganiseerd vanuit zorgorganisaties Bartiméus en Kentalis, die samenwerken in het Nederlandse kennisnetwerk DB-connect. Ingrid Korenstra, ambulant begeleidster en coördinator van Bartiméus expertisecentrum doofblindheid, is betrokken bij de organisatie en vertelde eerder al in Klik over een internationale outdoorweek en de positieve uitwerking van deze activiteit. 

De Nederlandse outdoorweek stond eerst gepland van 5 tot en met 9 oktober 2020 in Scouting Buitenzorg in Baarn, maar werd door het coronavirus steeds uitgesteld. Nu is het dan eindelijk toch zover en is de week verplaatst naar 13 tot en met 17 juni in het nieuwe gebouw van scoutinglandgoed Zeewolde. Zoals in de uitnodiging staat: 'een midweek vol plezier, uitdagingen, nieuwe ervaringen en veel frisse lucht.' Met spannende en avontuurlijke buitenactiviteiten en de mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken.

Deelname is mogelijk voor personen vanaf 14 jaar met (aangeboren) doofblindheid en een ontwikkelingsachterstand en zijn/haar begeleider. Er kan sprake zijn van volledige doofblindheid, maar ook blind/slechthorend, doof/slechtziend en slechthorend/slechtziend vallen onder de definitie doofblindheid.

De prijs zal rond de €500,- per persoon liggen, dus in totaal voor 1 persoon met doofblindheid + 1 begeleider is dit €1.000. Meer informatie en inschrijven kan via bijgaand formulier.  |

Lees een eerder artikel van Klik over een internationale outdoorweek voor mensen met aangeboren doofblindheid. 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!