Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Ouders Selena naar rechter

18 januari 2010 Door de redactie Geen reacties

De verstandelijk gehandicapte ouders van baby Selena willen via de rechter voor elkaar krijgen da ze hun dochter weer thuis mogen ontvangen. Jeugdzorg vindt dat de ouders meer inspanning moeten leveren voor het kind.

De ouders wonen met begeleiding van stichting Amarant in Breda. Vorig jaar zomer besliste de rechter dat het niet verantwoord was de baby bij hen te laten wonen, het meisje werd vlak na de geboorte in een pleeggezin geplaatst. Jeugdzorg was vooral bang dat de vader niet in staat was zich te beheersen bij spanning, waardoor het meisje risico liep.

De ouders mochten tot onlangs hun vijf maanden oude kind een keer per veertien dagen zien, de ene keer bij hen thuis, de andere keer in Gorinchem, halverwege de woonplaats van de pleegouders en Breda. De ouders vinden Gorinchem te ver, omdat ze met het openbaar vervoer reizen en een hele dag kwijt zijn.

Jeugdzorg heeft nu bepaald dat de ouders hun kindje voorlopig alleen in Gorinchem mogen zien en niet meer thuis. De advocaat van de ouders heeft gevraagd om de argumenten voor die beslissing van Jeugdzorg.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!