Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Ouderinitiatieven voor mensen met een verstandelijke beperking bekijken

5 april 2016 Door de redactie Geen reacties

Als je meer wilt weten over hoe een ouderinitiatief voor jongeren of volwassenen met een verstandelijke beperking tot stand komt en er uitziet, dan kun je op zaterdagmiddag 30 april bij vijf particuliere (ouder) initiatieven een rondleiding krijgen. Ouders, bewoners, bestuursleden en/of (zorg)medewerkers vertellen je meer over deze vorm van zorg en wonen.

Iedereen is 30 april van 13.30 uur tot 17.00 uur van harte welkom bij wooninitiatieven WoonMere en Calipso in Almere, Mozart in Huizen, Happy Home in Eemnes en Villa Forus in Soest. WoonMere richt zich op jongeren met een lichamelijke en meervoudige beperking. Calipso, Mozart, Happy Home en Villa Forus richten zich op jongeren/volwassenen met een matige tot lichte verstandelijke beperking.

Steeds vaker verenigen ouders of wettelijk vertegenwoordigers zich om een woonvoorziening voor en met hun kind met een beperking te creëren. Zorgorganisatie Amerpoort ondersteunde deze vijf initiatieven ondersteuning bij de voorbereiding en levert de zorg; bijvoorbeeld via het persoonsgebonden budget.

Wil je een van de vijf particuliere (ouder)initiatieven bezoeken, dan kun je je aanmelden via de website van Amerpoort of via een e-mail aan Alfons Klarenbeek (coördinator ouderinitiatieven).

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!