Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

ORO en GGZ bundelen kennis en kunde

22 maart 2021 Door de redactie Geen reacties

ORO Behandeling & Expertise is begin maart ingetrokken in het pand van GGZ Oost Brabant in Helmond. Beide partijen werken al jaren nauw samen en met deze stap verstevigen ze de integraliteit van de zorg voor kwetsbare mensen.

ORO brengt expertise in op het gebied van verstandelijke beperking en gedrag, waar het bij GGZ Oost Brabant juist gaat om expertise op het terrein van de specialistische GGZ. De stap is belangrijk, omdat uit onderzoek is gebleken dat mensen met een verstandelijke beperking een veel hogere kans hebben om een psychiatrische aandoening te krijgen. Een integrale domeinoverstijgende aanpak vanuit verschillende expertisegebieden is dan een groot voordeel.

“We zien steeds meer groepen die behoefte hebben aan een integrale aanpak vanuit de verschillende expertisegebieden. Bijvoorbeeld bij Kind & Jeugd, mensen met een ernstig psychiatrische aandoening (EPA), maar ook bij mensen met trauma”, aldus Lisa Behrendt, directeur zorg Helmond/Peelland van GGZ Oost Brabant en Eveline van Veghel, sectormanager behandeling & expertise bij ORO.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!