Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Oproep voor woonervaringen van mensen met beperkingen

21 augustus 2013 Door de redactie Geen reacties

Belangenorganisaties Platform Vg, Cg-Raad en Platform Ggz zoeken mensen met een beperking die willen vertellen over hun woonsituatie. Met de interviews willen de organisaties een beeld krijgen van wat er beter kan in de woonvoorzieningen voor mensen met beperkingen. De verenigingen zoeken mensen met verschillende beperkingen (lichamelijk, verstandelijk, psychisch of door chronische ziekte) en in verschillende woonsituaties. Dus mensen die zelfstandig wonen, in een zorginstelling, in een kleinschalige woonvoorziening of bij familie of nog anders.

Het interview vindt bij voorkeur thuis plaats en duurt ongeveer één tot anderhalf uur. Als degene met beperkingen zelf niet in staat is om het gesprek te voeren, dan kan het gesprek met een naaste of een vertegenwoordiger plaatsvinden.
In totaal willen de organisaties 60 interviews afnemen en daarnaast nog een aantal groepsgesprekken. Alle informatie verwerken de belangenverenigingen vervolgens anoniem in een rapport en een actieplan. Hierin staat wat de belangrijkste knelpunten zijn en hoe ze deze willen gaan oplossen.

Aanmelden kan via de projectmedewerkers van de verenigingen:
Anneke van der Vlist (Platform VG) a.vandervlist@platformvg.nl, tel 030 2727310
Nienke van der Veen (CG-Raad) nvanderveen@cg-raad.nl, tel 030 291 66 00
Debora Korporaal (LPGGZ) d.korporaal@platformggz.nl, tel 030-236 37 65

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!