Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Oproep voor onderzoek seksueel misbruik in gehandicaptenzorg

17 november 2021 Door de redactie Geen reacties

Ben jij gedragsdeskundige, psychomotorisch therapeut of begeleider in de verstandelijk gehandicaptenzorg? Doe dan mee aan een onderzoek naar seksueel misbruik in deze zorgsector door een online vragenlijst in te vullen.

Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak te maken met seksueel misbruik. Om dit te voorkomen, te herkennen en de problemen ten gevolge van dit misbruik te verhelpen of te verminderen, zijn preventieve maatregelen en adequate begeleiding, diagnostiek en behandeling van slachtoffers van seksueel misbruik belangrijk.

Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in het huidige beleid met betrekking tot preventie, signalering, begeleiding, diagnostiek en behandeling ten aanzien van seksueel misbruik bij mensen met een verstandelijke beperking binnen organisaties in de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Lectoraat Bewegen, Gezondheid en Welzijn van Hogeschool Windesheim in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer een kwartier en is volledig geanonimiseerd. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen en ook wordt niet gevraagd voor welke organisatie je werkt. Wil je meedoen? Dit kan tot en met 30 november.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!