Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Oproep onderzoek over verkrijgen persoonsbeeld mensen met zevmb

3 april 2018 Door de redactie Geen reacties

Hoe krijg je als zorgverlener een goed beeld van mensen met een zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (zevmb)? Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen doen hiernaar onderzoek en zoeken professionals die hierover een vragenlijst in willen vullen.

Rijksuniversiteit Groningen, afdeling Orthopedagogiek, loopt momenteel een promotieonderzoek naar assessment bij mensen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (zevmb). Met assessment bedoelen de onderzoekers het verzamelen, ordenen en interpreteren van informatie over een persoon en zijn of haar situatie. Met deze informatie creëer je een zo goed en passend mogelijk beeld van de persoon.

De onderzoekers vragen zorgprofessionals (zoals therapeuten, artsen, begeleiders, orthopedagogen, leerkrachten) die werken in de ondersteuning van mensen met zevmb een
vragenlijst over assessment in te vullen. Zo hopen ze in kaart brengen welke instrumenten en andere vormen van assessment zij inzetten, met welk doel en welke knelpunten ze daarbij ervaren.

De volledige link naar de vragenlijst is
http://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_2a7SyNzcLWPmFoN. Meer informatie via Marleen Wessels, e-mail m.d.wessels@rug.nl of telefoonnummer 050-363 6581.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!