Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Oplossing personeelstekort gehandicaptenzorg begint al bij kinderen

20 april 2022 Door de redactie Geen reacties

Zorg en het in aanraking komen met mensen met een beperking zou al onderdeel moeten zijn van het basisonderwijs, vertelt begeleider Tom Schoormans in de Klik-podcast. In deze aflevering van de podcast van kenniscentrum Klik gaat orthopedagoog Lot de Swart in gesprek met begeleiders en ambassadeurs Tom Schoormans en Luka Doppen over het arbeidsmarkttekort en de oplossingen hiervoor.

In de podcast-serie van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De nieuwe aflevering gaat over de arbeidsmarktproblematiek in de gehandicaptenzorg.


Tom Schoormans vertelt daarin samen met begeleider Luka Doppen over hun ambassadeurschap voor de gehandicaptenzorg, de leergang die zij volgden hierin en wat zij als oplossingen zien voor het arbeidsmarkttekort.

Tom vertelt daarnaast hoe hij als ‘reisleider’ bij Sovak, de zorgorganisatie waar hij werkt, zorgt voor een goede landing van nieuwe medewerkers.

Beluister de Klik podcast via www.klik.org/podcast of op je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!