Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Opleiding over licht gehandicapten

20 oktober 2009 Door de redactie Geen reacties
Windesheim Zwolle en Hanzehogeschool Groningen zijn in september een opleiding ‘werken met licht verstandelijk gehandicapten’gestart. Het lespakket ‘Lvg, veelzijdig en uitdagend’ duurt een half jaar. Het is ontwikkeld in samenwerking met het werkveld en bedoeld voor vierdejaars hbo-studenten en medewerkers uit de praktijk. Aan bod komt onder andere een combinatie van verslavingsproblematiek, agressie, grensoverschrijdend gedrag, seksueel misbruik en psychiatrische problematiek. Naast de problemen die de doelgroep ondervindt, staat ook de professionele houding van de hulpverlener centraal.

Projectleider en docent Maarten Wensink: ‘Veel medewerkers haken af bij het werken met deze doelgroep. De cliënten hebben een licht verstandelijke beperking, met daarbij vaak gedragsproblemen. De instellingen willen hun personeel beter toerusten voor dit werk.’

In september 2010 begint ook een deeltijdvariant van de lvg-opleiding. Medewerkers van lvg-instellingen kunnen via hun werkgever – ex- of intern - de opleiding of een deel ervan volgen. Bij voldoende aanmeldingen start in februari 2010 een tweede ronde.

Informatie: Windesheim, telefoon 038 – 4699263.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!