Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Opleiding en spel over milieu en duurzaamheid voor cliënten

19 april 2017 Door de redactie Geen reacties

Hoe leg je aan mensen met een verstandelijke beperking uit wat milieu en duurzaamheid nu eigenlijk betekenen? Zorgorganisatie ’s Heeren Loo en de Academie voor Zelfstandigheid hebben hiervoor een educatief pakket ontwikkeld voor cliënten genaamd 'Het milieu en ik'.

Cliënten leren spelenderwijs met het pakket ‘Het milieu en ik’ over het milieu en duurzaamheid, zelfstandig doen of samen met hun begeleider. Aan de hand van een spelbord met spelkaarten kunnen ze bijvoorbeeld opdrachten uitvoeren en filmpjes bekijken.

Onderdeel van het pakket zijn 9 vrolijk opgemaakte opdrachtkaarten met opdrachten over het gebruik van energie, voeding, afval en recycling. Door het spel raken cliënten en hun begeleiders op een leuke manier bekend met de onderwerpen milieu en duurzaamheid.

Bewust maken
’s Heeren Loo is al enkele jaren bezig met verduurzaming: Wat kunnen medewerkers, cliënten en hun omgeving zelf bijdragen aan een duurzame toekomst? Hiervoor zijn al diverse activiteiten binnen ’s Heeren Loo. Zo rijdt er sinds 2016 een Ecobus die op locatie voorlichting geeft over duurzaamheid.

Toch was er behoefte om iets specifieks voor cliënten te ontwikkelen. Het spelmateriaal is ook voor mensen buiten ’s Heeren Loo beschikbaar gesteld:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!