Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Ook taxi's in zwaar weer door Awbz-bezuinigingen

5 maart 2013 Door de redactie Geen reacties

De besparingen op de Algemene wet bijzondere ziektekosten hakken er ook bij de taxibedrijven flink in. Vier op de tien taxibedrijven met personeel in loondienst hebben vorig jaar verlies geleden, en zien de toekomst somber in. Ze proberen de tegenslagen het hoofd te bieden door te bezuinigen op personeel en kwaliteit van de dienstverlening.

Werknemers melden dat werkdruk een reden is dat soms op kwaliteit wordt ingeboet en zeggen dat ze eigenlijk meer kennis over de doelgroep nodig hebben dan waarover ze beschikken, om te kunnen werken met kinderen in het speciaal onderwijs of cliënten uit de Awbz.

Eens in de twee jaar wordt onderzoek gedaan naar de taxibranche. Het nieuwste onderzoek is te lezen op de site van de taxibranche. Uit het onderzoek blijkt dat steeds meer werknemers met tijdelijke contracten de taxi's besturen. En dat het aantal parttimers blijft toenemen en het aantal fulltimers afneemt. Ook het aantal uren van de parttimecontracten neemt af. Daarnaast worden er meer werknemers via een uitzendbureau ingezet.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!