Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Ontslagen in Twentse en Gelderse gehandicaptenzorg

30 juni 2014 Door de redactie Geen reacties

Mee Twente vraagt ontslag aan voor alle 90 medewerkers van de organisatie, meldt RtvOost. Het collectief ontslag is volgens Mee Twente nodig, omdat de organisatie nog geen contracten voor zorg heeft afgesloten met gemeenten. Gemeenten zijn vanaf volgend jaar zelf verantwoordelijk voor de ondersteuning van mensen met een beperking.

Volgens directeur Pit van Mee Twente is inmiddels duidelijk dat 20 mensen volgend jaar aan de slag kunnen bij de gemeente Enschede. Mogelijk gebeurt dit ook bij de gemeente Almelo. Mee Twente is nog in gesprek met acht andere gemeenten die mogelijk een contract met willen afsluiten, maar dat gebeurt misschien pas in de herfst, en daar kan de organisatie niet op wachten.

Zozijn

Zorginstelling Zozijn uit Wilp verwacht tot 2018 tweehonderd tot driehonderd volledige banen te moeten schrappen. Bestuurder Peter Vriesema zegt dat de inkomsten van Zozijn met 16 miljoen euro zijn teruggelopen door overheidsbezuinigingen op de Wmo en de Jeugdwet. Dat is 13 procent van het totale budget van de zorginstelling met vestigingen in heel Gelderland.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!