Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Ontmoetingsdag voor Vlaamse holebi's met een beperking

22 augustus 2016 Door de redactie Geen reacties

Voor mensen met een verstandelijke beperking die homo, lesbi, biseksueel (holebi’s) of transgender zijn, is er op zaterdag 27 augustus in Gent een ontmoetingsdag.

De Roze Joker, de vereniging voor holebi’s in Gent organiseert de gezamenlijke activiteit met andere verenigingen voor holebi’s met een verstandelijke beperking uit Leuven (De Roze Ballon), Antwerpen (De Roze Wapper) en Hasselt (Roze Bink) in België.

De deelnemers van deze verschillende groepen kunnen er met elkaar kennismaken. Er staan diverse activiteiten op het programma zoals een quiz en een speurtocht. Deelnemers moeten zelf zorgen voor eten en geld voor een drankje.

Een beleidsmedewerker van Çavaria, de Vlaamse vereniging voor holebi’s, vertelt in hun magazine dat de positie van holebi's en transgenders met een mentale beperking allesbehalve makkelijk is. Ze werken aan een website voor deze doelgroep: De Roze Pagina. Die bevat informatie voor holebi's en transgenders met een beperking, professionals die hun ondersteunen en hun omgeving.

De gemeenschappelijke dag vindt plaats op 27 augustus in Casa Rosa in Gent van 11 tot 17 uur. Lees meer informatie hierover op Zizo-online.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!